Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

KERSTCONCERT

Zondag, 21 december 2008
om 17.00 uur
Parochiekerk Overmere

Vioolklas : Griet Wytynck & Peter Nys
Harpklas : Lieve Van de Rostyhe
Kinderkoor Overmere : Kristel Smet
Kerstpoëzie : Ann Bollengier

MET MEDEWERKING VAN :
Muziekacademie Zottegem
Muziekacademie Lebbeke
Muziekacademie Dendermonde
Jeugdmuziekschool Kalken

 

PROGRAMMA

Programma Harpgedeelte  
  Bandlantz K. Amada
  Canon J. Pachelbel
  Er is een kindje geboren
Zang : Marie Van Vlierberghe en An-Sofie Perneel
Oud Vlaams Kerstlied
  Greensleeves
Zang : Nele Michem
Anoniem Engels lied
  Duermete mi nino Habanera uit Cuba
     
Programma Zang  
  Kerstklokken Tekst & Muziek : Hans Peters
  Kleine witte wereld  
  Als het vrede was Tekst : Marian van Gog
Muziek : Hans Peters
  Kerst in andere landen Tekst : Marian van Gog
Muziek : Frans Luyt
  Lichtjes van Kerstmis Tekst : Willy Verheyde
Muziek : Bert Appermont
  'n Droom van een ster Tekst : Joke de Klerck
Muziek : Frans Luyt
  Slaap zacht Tekst : Willy Verheyde
Muziek : Bert Appermont
     
Programma Viool  
  Vioolconcerto in a - 1ste deel (Allegro) A. Vivaldi
  Gavotte in D J.S. Bach
  Gavotte J.B. Lully
  Chorus uit 'Judas Maccabäus' G.F. Händel
  Minuet in G J.S. Bach
  O Come, Little Children Folk Song
  Go Tell Aunt Rhody Folk Song
     
Programma : zang, viool en harp  
  Midden in de winternacht  
  Hoe leit dit kindeke  
  Stille nacht  
  Jingle Bells  

 

Foto's van het concert (10)

MUZIKANTEN

LIEVE VAN DE ROSTYNE

studeerde orgel en harp aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 1995 het laureaats-en meesterdiploma behaalde met eerste prijzen harmonie en orgel met grote onderscheiding {bij dhr. Joris Verdin).
In 1998 behaalde ze het "Diplôme National d'Etudes Supérieures Musicales" aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Lyon bij prof. Jean Boyer.
Ze is laureate van de wedstrijd Pro Civitate en van de orgelwedstrijden te Boxtel en Herk-de-Stad. In april 1999 won ze de eerste prijs op de begijnhofwedstrijd voor vrouwelijke organisten te Dendermonde. In 2000 werd ze halve-finaliste op de Bachwedstrijd van het Festival van Vlaanderen te Brugge en in november 2001 won ze de tweede prijs op de eerste internationale orgelwedstrijd van Battipaglia (Italië).
Momenteel geeft ze les in Zottegem, Lebbeke en Strombeek-Bever en op zomerstages in België en Frankrijk. Ze concerteert regelmatig in binnen- en buitenland (in Europa en Japan), en dit zowel solistisch als in kamermuziek- en orkestverband. Verder is ze organiste te Berlare en te Overmere.

 

KRISTEL SMET

volgde notenleer, viool, piano, harmonie, samenspel en muziekgeschiedenis aan de muziekacademie van haar geboortestad Sint-Niklaas.
Studeerde in 1995 af aan het Lemmensinstituut te Leuven als meester in de muziek, optie muziektheorie en -schriftuur en laureaat muziekpedagogie.
Is momenteel verbonden aan de muziekacademie van Sint-Niklaas als leerkracht Algemene Muzikale Vorming en samenzang en aan de muziekacademie van Lebbeke als leerkracht AMV, Algemene Muziekcultuur (AMC) en schriftuur en als pedagogisch coördinator.
Startte een 2-tal jaar geleden een kinderkoor op in de Gesubsidieerde Vrije Basisschool Overmere. Het koortje bestaat uit een 20-tal enthousiaste zangertjes, die wekelijks een uurtje samen zingen op donderdagmiddag. Zij verzorgen vooral bescheiden muzikale optredens bij feestelijke gelegenheden binnen school en parochie (kerstfeest, communie, schoolfeest, ...).

 

GRIET WYTYNCK

Volgde piano aan de kunsthumaniora te Gent en viool aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Niklaas bij Dhr. Delcourte, waar ze de regeringsmedaille behaalde met grote onderscheiding.
Op 17-jarige leeftijd behaalde ze de eerste prijs notenleer aan het Conservatorium te Gent.
Ze studeerde viool (bij Mikhaïl Bezverkhny) en piano (bij Johan Duijck) aan de Conservatoria van Gent. In 1998 behaalde ze het meesterdiploma viool aan het Conservatorium van Antwerpen (bij Guido De Neve). Daarna vervolmaakte ze zich gedurende 2 jaar aan de Musikhochschule te Keulen bij Johannes Prelle.
Als free-lance violiste is zij actief in diverse orkesten en ensembles, waarmee ze concerten gaf in binnen- en buitenland, zoals Duitsland, Frankrijk, G.B., Pakistan, ...
Vorig jaar behaalde ze het Europees erkende diploma 'lerares Suzuki-methode' bij Mevr. Janssens, uitgereikt door de ESA (European Suzuki Association).
Griet Wytynck geeft vioolles aan de muziekacademie van Zottegem.

 

PETER NYS

Op zesjarige leeftijd begon hij viool te spelen volgens de Suzuki-methode bij Torniko Shida, die zelf leerling was van Suzuki.
Later studeerde hij aan het conservatorium van Brussel waar hij de meestergraad voor viool behaalde en het hoger diploma voor kamermuziek.
Nadien studeerde hij nog aan de Musikhochschule van Keulen bij het vermaarde Alban Berg strijkkwartet.
Als freelance-musicus is hij verbonden aan verschillende kamermuziekensembles en orkesten in binnen- en buitenland.
Zo speelde hij tien jaar bij het European Union Chamber Orchestra, Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Salzburg Chamber Soloists, I Musici Fiaminghi en nog vele andere orkesten.
Momenteel geeft hij les aan de academies van Dendermonde, Buggenhout en Zottegem. Vorig jaar behaalde hij het door de ESA (European Suzuki Association) uitgereikte diploma van Suzukileraar.

 

ANTOINETTE TRONQUO

Na de kunsthumaniora in het Lemmensinstituut te Leuven die ze afsloot met een eerste prijs notenleer, studeerde Antoinette verder aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel en behaalde er het meestergraadsdipiama schriftuur bij Raphaël D'Haene. Ze studeerde er piano bij Katia Veekmans, clavecimbel bij Herman Stinders en compositie bij Jean-Paul Byloo.
Antoinette vervolmaakte zich voor Analyse Musical Supérieure bij Marcel Bitsch te Parijs.
Ze is als lerares verbonden aan de Hoofdstedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Brussel, als begeleidster aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Zottegem en als leerkracht Muzikale Opvoeding aan het OLV College campus Grotenberge te Zottegem.
Met haar kamermuziekensemble "Tendresse" geeft ze concerten in binnen­ en buitenland. Antoinette is ook werkzaam als componiste waarbij ze hoofdzakelijk in opdracht schrijft. Enkele jaren terug schreef ze in opdracht van het kunstgenootschap Alnetum de "Apollonia-cantate" voor gemengd koor, en kamermuziekensemble. Tevens schreef ze in opdracht van Vic Nees het oplegde werk voor het Europees festival voor de Jeugd te Neerpelt, afdeling koor.
Antoinette leidt het vocaal ensemble "Laudato Si", dat zich richt naar de oude en moderne polyfonie.

 

ANN BOLLENGIER

Ann Bollengier (°1973) studeerde, na haar diploma onderwijzeres, godsdienstwetenschappen aan het Hoger Diocesaan Godsdienstinstituut.
Momenteel geeft ze les in het instituut "Dames van Maria" en het "Sint Augustinusinstituut" voor verpleegkunde te Aalst.
Ze zingt in het koor "Meergalm" te Overmere en is actief in verschillende pastorale werkgroepen.