Lieve Van de Rostyne is titularis-organiste in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen te Overmere, waar ze ook lid is van het orgelcomité. Ze is eveneens titularis organiste in de St.-Martinuskerk en de Bareldonkkapel te Berlare.

20151004LieveVanDeRostyneZe studeerde orgel en harp aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 1995 het laureaats- en meesterdiploma behaalde met eerste prijzen harmonie en orgel met grote onderscheiding (bij dhr. Joris Verdin).

In 1998 behaalde ze het “Diplôme National d’Etudes Supérieures Musicales” aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Lyon (Fr) bij prof. Jean Boyer.

Zowel tijdens als na haar studies nam ze deel aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Zo werd ze laureate van de wedstrijd Pro Civitate (B) en van de orgelwedstrijden te Boxtel (NL) en Herk-de-Stad (B). Ze won de eerste prijs op de begijnhofwedstrijd voor vrouwelijke organisten te Dendermonde (B), werd halve-finaliste op de Bachwedstrijd van het Festival van Vlaanderen te Brugge (B) en ze won de tweede prijs op de eerste internationale orgelwedstrijd van Battipaglia (It).

Momenteel geeft ze orgel- en harples en instrumentaal ensemble aan de academies van Aalst, Lebbeke, Wetteren en Zottegem en ze is begeleider in Lebbeke. Ze concerteert regelmatig in binnen- en buitenland, en dit zowel solistisch als in kamermuziek- of orkestverband, of als begeleider van solisten en/of koren.

Daarnaast was ze tot 2017 redactielid van het tijdschrift “Orgelkunst”, waarvoor ze in 2005 in de Gentse Sint-Annakerk op het Schyven/Andriessenorgel een cd opnam met werk van Jozef Tilborghs. Voor “het Orgel in Vlaanderen” realiseerde ze in 2007 een cd op het grote Maximilien Van Peteghemorgel uit 1861 in de Collegiale O.L.Vrouwkerk van Dendermonde.

Drie filmpjes opgenomen tijdens concerten met Lieve Van de Rostyne aan het orgel

Concert 'Swinging Organ' op 11 maart 2018.
Partite sopra la Aria della Folia da Espagna
van Bernardo Pasquini

 

Concert 'Swinging Organ' op 11 maart 2018.
Marche Triomphale
van Jan Nieland

 

Jubileumconcert op 19 maart 2016.
Fragment uit 'Concerto voor orgel, strijkers en pauken'
van Francis Poulenc