Alles over het orgel

RESERVEER TOEGANGSKAARTEN


Er kunnen momenteel geen kaarten gereserveerd worden. Vanaf november zal dit weer mogelijk zijn voor het concert in december.
GESCHIEDENIS

Na de bouw van de nieuwe kerk in 1866 duurde het nog bijna 25 jaar voordat er een nieuw orgel in de kerk geplaatst werd.

Lees meer

ORGELBOUWER

Voor de bouw van het orgel werd deze opdracht toegewezen aan Petrus-Johannes Vereecken en zonen, orgelbouwers uit Gijzegem.

Lees meer

RESTAURATIE

Nadat het orgel in 1979 uitviel en niet meer te herstellen viel, zou het tot 1996 duren vooraleer weer op het orgel kon gespeeld worden.

Lees meer

TECHNISCH

De technische gegevens van het orgel.
Lees meer

AANKONDIGINGEN

2022 04 18 oregelexcursie afgerond scaled

Orgelexcursie


Op Paasmaandag trekt de Pricipaal, een orgelvereniging uit Gent, er op uit met Nostalbus! We beluisteren te Zele, Wetteren, Massemen en Overmere telkens een orgelrecital, met Paul Carteus, Lodewijk Mispelon, Urbain De Wilde en Lieve Van De Rostyne als solisten. Tussendoor voorzien we een verpozing met koffie en gebak. We zijn rond 19:00 terug in Oostakker. 

De Nostalbus zal in Overmere aankomen tussen 17.00 en 18.00 uur, een juist tijdstip kunnen we helaas niet geven. Wie het concert van Lieve (orgel) en Andy (saxofoon) wil beluisteren kan naar de kerk komen. De toegang tot het concert is gratis.

Orgelcomité Overmere

De Principaal